Twee Vluchtige Altcoins die zich snel naar boven konden bewegen…

  • MATIC handelt boven een lange termijn stijgende steunlijn.
  • Er heeft een gouden kruis plaatsgevonden op het dagelijkse tijdsbestek.
  • LOOM handelt binnen een lange termijn aflopende wig.

Matic Network (MATIC) handelt boven een lange termijn stijgende steunlijn, maar moet zich nog boven een cruciaal weerstandsgebied bewegen.

Loom Network (LOOM) handelt binnen een bullish patroon maar moet nog uitbreken.

Lange termijn vooruitzichten

De MATIC-prijs volgt sinds de start in mei 2019 een lange termijn stijgende steunlijn. Op het moment van schrijven werd er iets boven deze steunlijn gehandeld.

De technische indicatoren zijn bullish. De wekelijkse RSI is weer boven de 50 en de koers ligt boven het 50 weken voortschrijdend gemiddelde (MA), dat door het gebrek aan voldoende gegevens de langste wekelijkse MA-grafiek is die kan worden geplot.

De koers heeft echter nog steeds te maken met aanzienlijke weerstand op 300 satoshis. Ondanks het feit dat de koers hier boven twee keer raakte, ging het door met het creëren van lange bovenste wieken en vervolgens dicht bij de onderkant.

Daarom kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de trend bullish is, totdat de koers dit gebied met succes opruimt.

Een soortgelijk sentiment wordt gedeeld door cryptocurrency trader @CryptoNTez, die uitlegt dat de Bitcoin trader prijs helemaal zou kunnen stijgen tot 260-300 satoshis, als het lukt om het huidige prijsniveau vast te houden.

Op de korte termijn, de prijs is de handel boven de 210 satoshi steungebied, die heeft gehouden sinds 15 mei. Dit gebied valt samen met de 200 dagen MA. Op 28 juni creëerde de prijs een bullish hamer kandelaar in dit gebied, een teken van ommekeer.

Verder hebben de 50 en 200-dagen MAs een bullish cross gemaakt, en de prijs probeert de eerste om te draaien als steun. Als dat lukt, kunnen we al snel een opwaartse beweging zien naar 250, en dan 300 satoshis.

Loom Network (LOOM)

De LOOM-prijs wordt sinds oktober 2019 verhandeld binnen een lange termijn dalende wig. Op het moment van schrijven lag de koers iets onder de weerstandslijn van het patroon, nadat deze op 21 juni door het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA) werd verworpen. Deze daling werd ook voorafgegaan door een aanzienlijke bearish divergentie op de dagelijkse RSI.

Momenteel handelt de koers iets boven de 50-dagen MA, wat een opmerkelijk goede voorspelling is van de trend tot nu toe. De RSI staat op 50, dus we kunnen nog niet bepalen of de trend bullish of bearish is.

De kortere-termijngrafiek laat zien dat de koers op het 0.5 Fib-niveau van de gehele opwaartse beweging is gestuit. De stuitering was echter van korte duur, en de koers is weer op hetzelfde niveau gekomen. Bovendien is er geen bullish divergentie op de RSI om te waarschuwen voor een omkering.

Daarom lijkt het waarschijnlijker dat LOOM zal dalen naar het 0.618 Fib-niveau op 286 satoshis vooraleer om te keren.